Over Raket

Introductie

Steeds meer wilskrachtige talenten ervaren de lasten van een maatschappij waarin steeds hogere eisen gesteld worden om te kunnen participeren. Het label ‘beperking’ weegt vaak zwaarder dan alles wat men wel kan. Daardoor krijgen deze mensen niet de kans om te laten zien wat ze kunnen en blijven veel talenten onopgemerkt.

Raket vertelt het verhaal van talenten die door hun beperkingen moeite hebben om op de juiste werkplek terecht te komen. Daarnaast vertellen we ook de verhalen van talenten die dit inmiddels wel is gelukt en de verhalen van organisaties die dit voor hen mogelijk willen maken. Kortom, Raket is een platform waarop je je verhaal en talenten kan laten zien én waarop je in contact kan komen met andere talenten en interessante organisaties. Verbinden, inspireren en geïnspireerd worden staan daarbij centraal.

Over de organisatie

Raket is een vrijwilligersorganisatie die in 2015 is ontstaan nadat Nik van Hoogstraten, zelf groot talent met beperkingen, door het ontbreken van de erkenning voor zijn talenten steeds gefrustreerder raakte. Hij startte een media-offensief om de aandacht te verplaatsen van zijn beperkingen naar zijn talenten. Hij wist daarmee vele anderen te inspireren. Zo ontstond het idee om de beeldvorming ten opzichte van mensen met een beperking te verbeteren door zo positief en realistisch te profileren op een online platform, genaamd Raket.
Al snel wist Nik velen te inspireren om mee te bouwen aan dit platform en zo ontstond er een team dat op dit moment samen bouwt aan Raket. Naast het bestuur zijn er inmiddels zo’n 15 vrijwilligers voor de stichting actief.

Laat raket inspireren

Raket wil de wereld, overheid en werkgevers inspireren om op een andere manier naar mensen met een beperking te kijken. Vaak worden beperkingen gezien als obstakels, waardoor er geen oog meer is voor kansen en talenten. Hoe kun je talenten uitbuiten en zorg je ervoor dat beperkingen zo min mogelijk een belemmering zijn voor zowel de werknemer als de collega’s en de werkgever? Initiatiefnemer Nik spreekt regelmatig op conferenties en congressen als ervaringsdeskundige en inspireert vanuit zijn bevlogenheid om verder te kijken dan competenties, functieprofielen en functievereisten.

Heb je interesse in Nik als spreker op jouw evenement? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via hallo@raket.info. We kijken dan samen naar de mogelijkheden.

Deel dit met
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone