Ben jij een bestuursvoorzitter die Stichting Raket laat stijgen?

Stichting Raket is een platform waar werkgevers en mensen met een arbeidsbeperking elkaar ontmoeten. Niet de beperking, maar de talenten krijgen een gezicht. We laten hen schitteren en een inspiratiebron voor anderen en werkgevers zijn. Daarnaast organiseren we evenementen om verbinding tussen werkgevers en tot stand te brengen en begrip voor het leven met een beperking te vergroten. Alles gericht op het vergroten van kansen (op de arbeidsmarkt).

Stichting Raket is in 2015 opgericht op initiatief van Nik van Hoogstraten. Op 1 november 2018 wist Stichting Raket veel publiciteit te genereren door de uitreiking van de Raket Award. Voor meer achtergrondinformatie: ga naar www.raket.info.

Raket is een vrijwilligersorganisatie met een bestuur en een groep vrijwilligers. Er wordt samengewerkt met werkgevers, gemeenten en andere overheidsinstanties, onderwijs, sponsors en ambassadeurs. We zoeken een bestuursvoorzitter die de organisatie verder kan laten groeien en het een uitdaging vindt Raket tot een goed geoliede – en meer professionele – organisatie te maken.

Wat vragen wij?

  • Je beschikt vanuit je beroep of achtergrond over specifieke kennis of vaardigheden die van pas kunnen komen als bestuursvoorzitter;
  • Je wilt graag een maatschappelijke bijdrage leveren en deelt met enthousiasme onze drijfveren;
  • Je beschikt over ondernemerschap en weet het meerjarenplan gestructureerd op te zetten (mede tot uitvoer te brengen) en te bewaken;
  • Je vindt het een uitdaging om Stichting Raket de stap te laten zetten naar een professionele organisatie;
  • Als bestuursvoorzitter ben je tevens een teamspeler en maak je samen met anderen de gewenste vervolgstappen;
  • Je beschikt bij voorkeur over een relevant (en breed) netwerk;
  • Kennis van fondsenwerving is een pré;
  • Je bent ambassadeur van Raket en weet netwerkpartners, onderwijs en sponsors te vinden en binden;
  • Als bestuursvoorzitter leid je de vergaderingen, behartig je de interne communicatie, zorg je voor een goede taakverdeling binnen het bestuur, zorg je voor het goed functioneren van het team en vertegenwoordig je Raket bij officiële gelegenheden;
  • Als bestuursvoorzitter ben je contactueel sterk. Je probeert Raket zoveel mogelijk in het nieuws te krijgen en zo de zichtbaarheid te vergroten.

Heb je interesse?

Wil je als bestuursvoorzitter aan de slag en heb je voldoende tijd beschikbaar (ca. 2-4 uur/week)? Ga naar onze website voor meer informatie (www.raket.info) of neem contact op met Peter Schoenmakers (penningmeester). Mail: peter@raket.info of bel: 06 22580233.
Graag ontvangen wij z.s.m. een gemotiveerde sollicitatie en CV op bovenvermeld mailadres.

Deel dit met
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone