Villa Pardoes

Villa Pardoes profiel

Profiel

Dit zijn wij
Villa Pardoes

Gevestigd in
Kaatsheuvel

Gezicht achter de organisatie
Peter Persoon – directeur

Tevens geïnterviewd
Daniëlle Plomp – ouder en vrijwilliger

Connectie met Raket
Aandacht voor elkaar.

Contact
globefacebookTwitter

Dit zijn wij

Villa Pardoes is een vakantieverblijf dat er voor staat om mensen voor een week alles te laten vergeten. Villa Pardoes ontvangt gezinnen die dagelijks leven met een ernstig, mogelijk levensbedreigend ziek kind. Ouders, met hun kinderen, opa’s, oma’s kunnen genieten van een onbezorgde week samen met hun gezin.

Dit doen wij

Villa Pardoes biedt een onvergetelijke gratis vakantie. Villa Pardoes bestaat uit twaalf ruime vakantiewoningen, aan elkaar geschakeld rondom de Picknickplaats. Het gebouw heeft de vorm van een Slak op een Bloem. Kinderen kunnen er in een veilige en kleurrijke omgeving spelen. Ouders ontmoeten er lotgenoten. Ze kunnen er hun verhaal vertellen en ervaringen delen. In oktober 2000 is Villa Pardoes van start gegaan, 51 weken per jaar ontvangen we 12 gezinnen die hier een week verblijven. Van ieder gezin zijn we op de hoogte wat er nodig is voor hun verblijf, we richten de vakantiewoning voor ontvangst in met alle benodigdheden die ook nog eens passen in de sfeer en omgeving van de kamer zodat er geen accent ligt op de eventuele extra faciliteiten. Niet alleen de inrichting van de woningen, maar alles krijgt in Villa Pardoes de volledige aandacht; de ruimtes om in te spelen, de ruimtes om elkaar te ontmoeten, de mogelijkheden om te ontspannen. Iedereen wordt altijd met vriendelijkheid benaderd. En dat alles om alle gezinsleden weer nieuwe energie te geven.

“Vriendelijkheid kost geen geld.”

Dit is onze beperking

Om jaarlijks onze exploitatie van het gebouw te kunnen bekostigen zijn we afhankelijk van fondsen en donaties.

Dit hebben wij nodig

Villa Pardoes bestaat dankzij de inzet van, op dit moment 176, vrijwilligers. Vrijwilligers die hun tijd, verdraagzaamheid, levenservaring, tolerantie en vriendelijkheid willen inzetten. Het vrijwilligerswerk is aantrekkelijk en succesvol georganiseerd, ieder heeft zijn eigen verantwoording. Het hele jaar door zijn er leuke activiteiten in Villa Pardoes zelf. Zo komt er een fotograaf of masseur op visite voor een mooi familieportret en een ontspannende massage. Buiten Villa Pardoes openen veel bedrijven hun deuren voor de gasten van Villa Pardoes.

Daniëlle en haar gezin hebben een week de gastvrijheid en het ontzorgen van Villa Pardoes mogen ervaren. Van het begin tot het einde is het een hele bijzondere ervaring. De ontvangst is zorgvuldig en hartverwarmend, je hebt een geweldige woning tot je beschikking. Bij het ontbijt aan de Picknickplaats werd ik erop gewezen dat ik zeker niet hoefde af te ruimen, echt alles wordt gedaan om je te verwennen. Je ervaart dat je er niet alleen voor staat en je krijgt de gelegenheid om je zorgen en gevoelens te delen. Bij thuiskomst heb je de tijd nodig om deze ervaring te verwerken, het is zo bijzonder. Na ons bezoek dacht ik meteen met deze organisatie wil ik iets, ik wil ook alleen maar dingen doen die ik graag wil doen. Het vrijwilligerswerk bij Villa Pardoes vind ik elke keer weer zo leuk, ik krijg er heel veel energie van. Ik weet uit ervaring wat het voor de gezinnen kan betekenen, ik ga graag even bij ze zitten om een praatje te maken en draag mijn ervaring ook graag over aan mede vrijwilligers.

Dromen

Geen bestaansrecht meer hebben, geen kinderen en gezinnen die het nodig hebben om ontzorgd te worden, is helaas een utopie. Maar het aanbieden van een digitale, virtuele omgeving naast Villa Pardoes is een droom die wij aan het onderzoeken zijn. Wat kan een virtuele omgeving bieden aan de kinderen en hun ouders. Denk aan een goede voorbereiding voor de kinderen van wat ze kunnen verwachten door de Villa virtueel te bezoeken, aan contacten onderhouden na het bezoek aan Villa Pardoes, aan een netwerk om ervaringen, tips uit te wisselen. En wij blijven ons natuurlijk inzetten voor kinderen die dolgraag een tijdje aan iets anders willen denken dan hun ziekte. Voor broertjes, zusjes, ouders, opa’s en oma’s die dromen van een onbezorgde week samen. Even alles vergeten.

Geschreven door: Mylène van de Sande
Beeldmateriaal: Eigen beheer Villa Pardoes

Deel dit met
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone