Ruby Schalk

IMG_8825 2

Profiel

Dit ben ik
Ruby Schalk

Geboortedatum
9 maart 1992

Woonplaats
Wijk en Aalburg

Leefsituatie
Alleenstaand

Sport
Fietsen en wandelen.

Hobby’s
Paarden, de natuur, zingen en liedjes schrijven. Op mijn site vind je een zelfgeschreven nummer.

Gekke gewoonte
Ik vind het fijn buiten te zijn en maak soms een huppeltje.

Waarom doe je mee
Ik ben tijdens het contact met Nik geïnspireerd geraakt voor het werk van Raket.

Contact
mailfacebookglobe

Dit ben ik 

Ik ben Ruby Schalk, woon in Wijk en Aalburg, een klein plaatsje in de buurt van Heusden. Ik ben spontaan, meelevend, heb doorzettingsvermogen en kan goed met mensen omgaan. Ik woon in het voorhuis van een boerderij. In het achterhuis wonen mijn ouders. Eigenlijk wonen we twee onder een kap. Het is hier fijn wonen met veel rust en ruimte en er is volop plek voor mijn paarden.
Voor zover mogelijk bezoek ik vrienden en onderneem ik leuke dingen.

Dit kan en doe ik

In de afgelopen periode heb ik me op twee vlakken ontwikkeld. Voor mijn verkeersongeval was het mijn wens om diëtiste te worden. Met veel vallen en opstaan heb ik mijn diploma voor gewichtsconsulent behaald. Ik begeleid nu cliënten met gewichtsproblemen.

Daarnaast werk ik met paarden. In het blad Happinez las ik een artikel over ‘Sjamanistisch coachen met paarden.’ Ik werd geïnspireerd en heb deze opleiding gevolgd en afgesloten met een certificaat. Hiermee ben ik mijn bedrijf ‘Geluk in jezelf’ gestart. ‘Geluk in jezelf’ omdat ik geloof dat iedereen het geluk in zichzelf kan vinden zoals ik dit zelf ervaren heb, en nog dagelijks ervaar in mijn leven. Met de kracht van de paarden als mijn collega’s aan mijn zij, begeleid ik mensen in een persoonlijk proces op weg naar herstel, heling, naar geluk in jezelf. Ik geef individuele- en groepssessies. Soms gericht op een thema, bijvoorbeeld met familieopstellingen.

“Maak van geluk een gewoonte.”

Dit wil ik

Ik wil graag het geluk wat ik in mezelf heb gevonden verder doorgeven.  In mijn bedrijf ‘Geluk in jezelf,’ bied ik mensen ondersteuning bij het werken aan zichzelf. Denk daarbij aan traumaverwerking, gewichtsbeheersing, NAH, autisme, et cetera. Ik ben er van overtuigd dat iedereen het geluk in zichzelf kan vinden, daarbij wil ik graag helpen. Het onvoorwaardelijke gevoel wat een paard kan geven wil ik mensen graag laten ervaren. Alleen er zijn is genoeg, niets moet.

Dit is mijn beperking

Ik volgde het Atheneum en heb op 16 jarige leeftijd een verkeersongeluk gehad. Daar heb ik een niet aangeboren hersenletsel aan overgehouden. Het ongeluk was ingrijpend, zo is tijdens een operatie mijn schedel gelicht en moest al mijn haar eraf geschoren worden. Tijdens de revalidatie die er op volgde heb ik alles opnieuw moeten leren, van lopen tot praten. Paarden zijn in deze fase erg belangrijk voor mij geweest. Ze vonden het niet erg dat mijn haar eraf was geschoren of dat ik me moe voelde. Dit gaf mij veel troost en liefde, in mijn werk wil ik dit ook graag met andere mensen delen.

Dit heb ik nodig

Aan het hersenletsel heb ik vermoeidheidsklachten overgehouden. Mijn spanningsboog is daardoor kort, ik las tijdens mijn activiteiten pauzes in. Mijn timer is belangrijk voor me!

Voor nu wil ik rustig verder bouwen aan de uitbouw en bekendheid van mijn bedrijfje, op mijn tempo en met mijn energie.

Dromen

Mijn droom is vooral om heel veel mensen gelukkig te kunnen maken  met ‘Geluk in jezelf.’

Denkend aan de toekomst dan is een partner, die mij neemt zoals ik ben, welkom. Uiteraard iemand die begrip voor mij heeft. Maar ik ben op dit moment gelukkig met mezelf!

Geschreven door: Koosje de Leeuw
Beeldmateriaal: film uit eigen beheer, foto’s  Patrizia Serpe

Deel dit met
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone