Ricoh Nederland

RICOH_LOGO_RAKET

Dit zijn wij

Ricoh is leverancier van producten en diensten op het gebied van IT & documentmanagement. We helpen klanten om efficiënter te werken, samen te werken en makkelijker met informatie om te gaan. Dit doen we met slimme print-, document- en communicatieoplossingen en IT-diensten voor vandaag én morgen. Het doel is steeds hetzelfde: organisaties efficiënter, duurzamer en productiever laten werken.
Het hoofdkantoor van de Ricoh Group is gevestigd in Tokio, Japan. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen en regio’s. Ricoh staat bekend om de hoge technologische kwaliteit, de sterke klantenservice, het dichte servicenetwerk en vooruitstrevende initiatieven op het gebied van maatschappelijke betrokkenheid.

Profiel

Dit zijn wij
Ricoh Nederland

Gevestigd in
‘s-Hertogenbosch

Gezicht achter Ricoh Nederland
Maike Bonke

Connectie met Raket
Ricoh ondersteunt het initiatief van Stichting Raket. Het komt overeen met onze doelstellingen m.b.t. Sociaal Ondernemen. We weten elkaar te vinden en kunnen elkaar zo blijven inspireren.

Contact
globeglobefacebookTwitterLinkedINYoutube

Dit doen wij

Elke dag bouwen we binnen Ricoh verder aan duurzaam en sociaal ondernemen, met een integrale aanpak waarin de volgende pijlers met elkaar verbonden zijn:
– Integriteit in bedrijfsvoering;
– Respect voor mensen;
– Harmonie met het milieu;
– Harmonie met de maatschappij.

We hebben speciale aandacht voor het principe ‘respect voor mensen’. Ons uitgangspunt is: ‘gelijke kansen bij gelijke geschiktheid’. We vinden sociaal ondernemen dan ook heel normaal: mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt vinden regelmatig een fijne werkplek binnen Ricoh.
Vanaf 1 februari 2015 is Ricoh Nederland een PSO-gecertificeerd bedrijf. Het keurmerk Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) maakt zichtbaar dat we niet alleen in ons werk mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie ondersteunen, maar hen ook in onze eigen bedrijfsvoering een plek bieden. Ricoh voldoet aan trede 2 van de prestatieladder socialer ondernemen, wat betekent dat we bovengemiddeld scoren. Daarnaast zijn we mede-initiator van het ICT arbeidsmarkt akkoord ‘s –Hertogenbosch (http://www.ictarbeidsmarktakkoordshertogenbosch.nl/).

“Het moet de normaalste zaak zijn dat “special talents” mee gaan doen in “gewone” bedrijven.”

Dit willen wij

‘Love your neighbour, love your country, love your work’: op deze waarden heeft de Japanse oprichter van Ricoh, Kiyoshi Ichimura, in 1936 zijn managementfilosofie gebaseerd. Door de jaren heen zijn deze beginselen diep verankerd binnen onze organisatie. Wij zien bedrijven en bedrijvigheid als motor voor het realiseren van een positieve wereldwijde duurzame ontwikkeling. Waarde creëren voor mens, maatschappij en milieu vanuit onze brede blik op ondernemerschap.

Dit is onze beperking

Een beperking hebben we niet echt, het gaat juist hartstikke goed met Ricoh. In 2016 zijn we voor de zevende keer benoemd tot een World’s Most Ethical Company® door het Ethisphere Institute, een leidend instituut op het gebied van standaarden voor ethische bedrijfsvoering. Organisaties die leidend zijn op het gebied van citizenship, integriteit en transparantie kunnen zich zo onderscheiden. Het is wel een uitdaging om dit zo te houden, om als bedrijf onze ethische focus te blijven aantonen en het vertrouwen dat partners in ons stellen te blijven waarmaken. Daar doen we ons uiterste best voor.

Dit hebben wij nodig

In het kader van Sociaal Ondernemen en Social Return werken we bij Ricoh nauw en intensief samen met onze klanten, verschillende arbeidsbemiddelaars, partners en leveranciers, om zo mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een volwaardige werkplek te bieden. Die samenwerking is belangrijk en hebben we nodig om onze doelstellingen op dit gebied goed na te kunnen streven.

Dromen

We willen graag het sociaal ondernemen verder uitbouwen en doorgroeien naar trede 3 van het PSO keurmerk. Dat betekent dat we behoren tot de koplopers op het gebied van socialer ondernemen en voldoen aan de kwalitatieve eisen met betrekking tot passend werk, integratie, functioneren, ontwikkeling en begeleiding. Het liefst werken we daarin samen met klanten en leveranciers, zodat we er met z’n allen voor kunnen zorgen dat de afstand tot de arbeidsmarkt kleiner wordt, of nog beter, verdwijnt.

Geschreven door: Leonie van Dongen
Beeldmateriaal: Iris Rijskamp

Deel dit met
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone