Philiber Gobes

IMG_7711 2

Dit ben ik

Ik ben Philiber Gobes, ik ben geboren in Medellin in Colombia. Als peuter van 3 werd ik geadopteerd en liefdevol opgenomen door mijn ouders in Schoorl. De liefde bracht me naar Brabant. Sinds enige tijd woon ik in ’s-Hertogenbosch Noord, samen met Lotte en mijn zoon Joshua. Ik heb opleidingen gevolgd op het gebied van management, spirituele integratie en psychologie. Veel van deze opleidingen heb ik niet afgerond, dit heeft alles te maken met mijn beperking. Als ik mezelf moet duiden dan zijn mijn kernwoorden; spontaan, vriendelijk, sociaal, filosofisch, behulpzaam en luistervaardig.

Profiel

Dit ben ik
Philiber Gobes

Geboortedatum
17 november 1980

Woonplaats
‘s-Hertogenbosch

Leefsituatie
Samenwonend met Lotte en zoon Joshua.

Sport
Fietsen en wandelen, ik volg de sport in de media.

Hobby’s
Ik lees graag boeken over de Tweede wereldoorlog, true crime en maatschappelijke boeken.

Gekke gewoonte
Ik ben een prettig gestoorde jongeman.

Waarom doe je mee
Om te laten zien dat ik een interessant en boeiend persoon ben.

Contact
globe

Dit kan en doe ik

In mijn leven heb ik vele banen gehad, in en buiten de hulpverlening. Zo was ik werkzaam o.a. bij een taxibedrijf, Vervat Kampeerspecialist,  BCC en bij Rouw Service Nederland. Ook mijn vrijwilligerswerk is gevarieerd. Zo was ik actief bij Nationaal Monument Kamp Vught, Mentormaatje,  leidinggevend vrijwilligerscoördinator bij een ziekenhuis en voor Slachtofferhulp Nederland in de tijd van de MH17-ramp. Mijn interesse in mensen en mijn ervaring binnen de hulpverlening hebben mij er toe gezet een eigen bedrijfje op te starten. Mensen die op enigerlei wijze zijn vastgelopen wil ik graag helpen. Ik bied een luisterend oor, zonder waardeoordeel. Spiegelend, samen kijken hoe iemand in het leven staat, je kunt het ook zien als een filosofische benadering. Op dit moment heb ik bewust gekozen voor de zorg voor mijn zoon. Ik mis in de verzorging wel een stukje uitdaging maar het is anderzijds erg leuk om de ontwikkeling van Joshua  van zo dichtbij mee te mogen maken.

“Ik begrijp de regels, maar de regels begrijpen mij niet.”

Dit wil ik

Leven vanuit mijn hart en meedoen met de maatschappij i.p.v. gedwongen langs de zijlijn staan. Dat is niet eenvoudig maar dat is wel de weg die ik wil gaan. Ik heb ervaren en geleerd dat het leven komt zoals het komt en dat voor mij het grootste haalbare doel is om mijzelf steeds beter te leren begrijpen. Ik wil niet zeggen dat het een geplaveide weg is, een onverhard pad met hobbels maar ook een weg met uitdagingen. Dat maakt alles juist levendiger. Ik wil graag op gelijk niveau zijn met een ander en heb een allergie voor autoriteit.

Dit is mijn beperking

Ik beschik over een goede intelligentie, mijn kennisniveau is hoog waardoor ik in principe hbo-banen aan zou moeten kunnen. Maar ik heb een niet nader gedefinieerd hersenletsel. Dat is lastig en maakt dat ik ondanks mijn intelligentieniveau toch vaak moet afhaken bij een baan. Op eenvoudige deelgebieden gaat het dan soms niet goed. Dat kost me dan veel energie en frustratie. Ik heb veel werkervaring opgedaan binnen betaald en onbetaald werk. Ik heb geleerd in hectiek en met targets te werken, klantgerichtheid te werken en leren luisteren naar de wensen en behoeften van klanten en medewerkers. Reflectie biedt mij leermomenten voor het leven.

Dit heb ik nodig

Een omgeving waarin niet zo zeer gekeken wordt naar wat je hebt geleerd en hoeveel diploma’s je op zak hebt. Dat mensen keuzes maken met hun hart en minder vanuit de ratio. Als je leeft vanuit je hart dan komt de studie- en werkmotivatie als vanzelf tevoorschijn. Je kunt dan meer op je talenten richten. Leven van hart tot hart vraagt verandering in onderwijs en maatschappij. Dat is een lange weg. Toch is dat mijn weg.

Dromen

In mijn droomwereld is er een gelijkwaardig fundament op menselijk vlak. Een wereld waarin geld en status minder belangrijk zijn. In de nabije toekomst hoop ik te emigreren. Ik droom van het opstarten van een Bed and Breakfast met een camping in Noorwegen. Scandinavië trekt me. Ik houd van de rust en was als kind al dol op de bergen. De levensstandaard is in Scandinavië beter dan hier in Nederland. Samen met mijn vrouw en zoon een fijne toekomst daar in Noorwegen opbouwen, dat lijkt me een mooie uitdaging. Een uitgewerkt stappenplan daarvoor ligt al klaar, nu de nodige financiën nog.

Geschreven door: Koosje de Leeuw
Beeldmateriaal: Patrizia Serpe

Deel dit met
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone