Nationale Talentenbank

IMG_7780 2

Dit zijn wij

In Nederland zijn 200.000 mensen met een beperking zonder werk. Ze willen graag werken, maar krijgen de kans niet. Uit ervaring blijkt dat onderwijs en begeleiding naar werk onvoldoende aansluit. Nationale Talentenbank maakt deze mensen zichtbaar met een aansprekend en eigentijds loopbaanprofiel.

Profiel

Dit zijn wij
Nationale Talentenbank

Gevestigd in
Breda

Gezicht achter de organisatie
Niels Aussems, belangenbehartiger

Connectie met Raket
Wij zijn van mening dat alle mensen in Nederland met een beperking, in welke vorm dan ook, een eerlijke kans op werk verdienen.

Contact
globefacebookTwitterYoutube

Dit doen wij

Wij bieden mensen met een beperking de mogelijkheid om een professioneel en persoonlijk profiel te plaatsen binnen ons platform. Een profiel waarin te lezen is wie je bent, welke talenten je hebt en wat je zoekt. Het profiel kan worden aangevuld met foto-beeldmateriaal. Wanneer er hulp nodig is bij het invullen van een profiel bieden wij ondersteuning. Voor werkgevers zijn de profielen beschikbaar via het platform. Daarnaast bieden we ook trainingen en webinars aan die gericht zijn op het verkleinen van de afstand tot de arbeidsmarkt.

“Iedere werknemer is er één, met of zonder beperking.”

Dit willen wij

Nationale Talentenbank heeft zich tot doel gesteld om binnen drie jaar, in samenwerking met partners, tenminste 20.000 talenten zichtbaar te maken en hen zoveel mogelijk aan betaald werk te helpen. Het werven van talenten zal gebeuren door het vragen van aandacht in de media en door samen te werken met gemeenten, scholen en overheidsinstellingen. We zien in stichting Raket een samenwerkingspartner. Wij willen met Nationale Talentenbank het grootste platform zijn waarop mensen met een arbeidsbeperking op een professionele en positieve manier zich kunnen profileren en waar vraag en aanbod bij elkaar wordt gebracht.

Dit is onze beperking

De samenwerking met gemeenten en het UWV verloopt moeizaam. We hebben hetzelfde doel maar ze lijken eerder naar beperkingen dan naar talenten te kijken. Daarnaast ervaren we dat het opstarten van onze eigen organisatie om goede communicatie en tijd vraagt.

Dit hebben wij nodig

Als startende organisatie hebben we heel veel nodig. Een goede samenwerking met het UWV en gemeentes. Daarnaast werkgevers die mogelijkheden en talenten zien. Partijen die onze organisatie ondersteunen, die bij onbegrip het gesprek durven aangaan, dat is iets wat regelmatig nodig is. Zelf ben ik iemand die eerst doet en dan nadenkt. Iemand naast mij, die me zo nodig terugfluit, is bij tijde daarom waardevol.

Dromen

Een inclusieve samenleving waarin niemand obstakels ervaart om mee te kunnen doen aan de samenleving. Waarin iedereen er vanzelfsprekend bijhoort. Voor mij persoonlijk betekent dat, dat ik niet afhankelijk ben van een Wajong uitkering maar mijn eigen salaris verdien. Van daaruit kan ik ondernemen, mijn leven leiden wat bij me past en waarin iedereen mij neemt zoals ik ben.

 

Geschreven door: Mylène van de Sande
Beeldmateriaal: Patrizia Serpe

Deel dit met
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone