Martine Baadenhuijsen

MARTINE_SR_IR_7413 iris

Dit ben ik

Ik ben een positief ingestelde en goedlachse vrouw, die met enthousiasme ergens voor gaat en pas tevreden is als het perfect is. Iemand die denkt in oplossingen en hierin heel creatief is. Een echte moeder en iemand die een luisterend oor te bieden heeft. Ik ben ondernemend, vind het lekker om het druk te hebben en iets te bereiken. Ben nooit alleen, een twee-eenheid, het meisje met de hond.

Profiel

Dit ben ik
Martine Baadenhuijsen

Geboortedatum
28 september 1982

Woonplaats
Utrecht

Leefsituatie
Ik woon samen met mijn man en kind

Sport
Kickfun (combinatie van Tae-bo en kickboksen) en skiën

Hobby’s
Hond uitlaten, kanoën in de zomer en mijn werk ervaar ik als mijn hobby

Gekke gewoonte
Mijn beste, meest creatieve ideeën ontstaan op de wc

Waarom doe je mee
Nik van Hoogstraten heeft me gevraagd en ik deel graag hoe ik zelf in het leven sta, hoe het is om te werken met een beperking en hoe het is om werkgever te zijn van een werknemer met een beperking.

Contact
facebookTwitterLinkedIN

Dit kan en doe ik

Door heel goed te luisteren en de juiste vragen te stellen geef ik mensen inzichten. Ik ontwikkel en geef hiervoor ervaringsgerichte trainingen en workshops met betrekking tot communicatie rondom een beperking. Ik betrek deelnemers door ze om hulp te vragen, ze in actie te zetten. Hiermee laat ik ze mijn kwetsbaarheid zien, laat ze zelf ervaren wat vragen om hulp kan brengen, wat iemand helpen kan betekenen en inspireer ze. De trainingen zijn voor mensen met een beperking, op welke manier je hierover als ervaringsdeskundige kan vertellen. Ik wil de werkgevers laten ervaren wat de samenwerking met iemand met een beperking kan opleveren en dat er van hun kant vaak maar kleine dingen verwacht worden.

“Kijk verder dan je neus lang is op het moment dat iets niet lukt of wanneer iets niet gaat zoals je verwacht. Blijf zoeken naar mogelijkheden.”

Dit wil ik

Ik wil mensen graag op een andere manier laten kijken naar mensen met een beperking. Ik wil de waarde die ieder in zich heeft, net zoals dat iedereen zijn beperkingen heeft, in laten zien. In plaats van dat er banen gecreëerd worden, wil ik dat mensen met een beperking kunnen gaan werken binnen een reguliere baan. Dit kan door flexibele voorwaarden te stellen op het gebied van bijvoorbeeld uren en de werkplek. In het algemeen is de communicatie van belang, niet invullen en denken voor iemand maar vragen stellen en luisteren.

Dit is mijn beperking

Vanaf mijn geboorte ben ik slechtziend door een oogafwijking en vanaf mijn 12e ben ik bijna volledig blind door een beknelde oogzenuw. Mijn beperking maakt dat ik regelmatig uitdagingen aan ga en deze ook overwin, wat ik wel mooi vind. Het kost me net iets meer energie en het vraagt wat van mijn creativiteit.

Dit heb ik nodig

Mijn huis is me geheel eigen. Behalve dat ik een beperkt aantal hulpmiddelen in huis heb zoals een sprekende thermometer en weegschaal en een computer met braille en een voorleesfunctie, heb ik in mijn eigen huis geen aanpassingen nodig. Buitenshuis heb ik mijn stok nodig, maar daar heb ik een hekel aan. Gelukkig heb ik mijn geleidehond die mij helpt om snel en veilig van mijn ene afspraak naar de andere te komen. Een fijn netwerk van mensen met wie ik kan sparren en die geloven in mij en in wat ik doe, dat is wat voor mij van groot belang is.

Dromen

Ik droom van een samenleving waarin mensen elkaar vragen durven te stellen vanuit wederzijdse interesse, zonder daarbij iemand aan te vallen of iets te veronderstellen.

Geschreven door: Mylène Ris
Beeldmateriaal: Iris Rijskamp

Deel dit met
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone