Maaike Bennink

Maaike profiel

Dit ben ik

Ik ben iemand met veel ambities en interesses. Ik sta volop in het leven. Ik ben een topsportster, maak verre reizen, studeer, run een eigen bedrijf, zet mij in voor vrijwilligersorganisaties en organiseer mijn eigen sponsorcampagne. Verder probeer ik door mijn eigen verhaal en ervaringen als slechtziende mensen te motiveren en te inspireren om alles uit het leven te halen wat erin zit en uit hun comfortzone te laten stappen. Naast salsadansen, onderneem ik graag actieve dingen met mijn vrienden, zoals fietsen, skiën, wandelen of een keer relaxen op een terrasje. Ik kan chaotisch zijn en ben perfectionistisch. Bovendien ben ik een doorzetter, die geniet van het gevoel van vrijheid én van gezelligheid en die altijd op zoek is naar nieuwe uitdagingen die mij helpen te groeien.

Profiel

Dit ben ik
Maaike Bennink

Geboortedatum
19 april 1978

Woonplaats
‘s-Hertogenbosch

Leefsituatie
Single

Sport
Skiën, slalom en reuzenslalom op internationaal niveau.

Hobby’s
Reizen, pelgrimeren, gezellinge dingen doen met vrienden, salsafeesten, lezen en nieuwe dingen ontdekken.

Gekke gewoonte
Ik ga nooit de deur uit zonder mascara op.

Waarom doe je mee
Ik weet uit ervaring waar onder andere Nik tegenaan loopt en Raket inspireert mij.

Contact
globefacebookfacebookLinkedINInstagram

Dit kan en doe ik

Ik ski, de disciplines slalom en reuzenslalom, op internationaal wedstrijdniveau. Ik heb de ambitie om aan de Paralympische Spelen deel te nemen in het jaar 2022. Naast de trainingen en wedstrijden volg ik nog een 3-jarige hbo-opleiding tot massagetherapeut. Ik heb mijn eigen massagepraktijk, Bennink Sportmassage. Ik ben te vinden op verschillende (vrijwillige) (sport)evenementen als masseuse en geef stoelmassages bij bedrijven. Als aanvulling op mijn praktijk wil ik dit jaar de opleiding voor medische basiskennis afronden. Ik ben ambassadeur van de internationale organisatie Yellow World, die wil laten inzien dat er geen grenzen bestaan, ondanks een visusbeperking. En ik ben ambassadeur voor de gemeente Den Bosch op het gebied van aangepaste sporten.

“Er is meer mogelijk dan je denkt.”

Dit wil ik

Door mijn verhaal te delen hoop ik mensen te inspireren en te motiveren om zelf uitdagingen aan te gaan, om te denken in mogelijkheden en buiten hun comfortzone te navigeren.

Ik ben trots op wat ik momenteel allemaal doe. En ik hoop dit alleen nog maar uit te kunnen breiden met bijvoorbeeld deelname aan de Paralympische Spelen, het vinden van een partner en het maken van nog veel verre lange reizen.

Dit is mijn beperking

In 2006 ben ik plotseling slechtziend geworden door een oogzenuwontsteking waarvan de aanleiding onbekend is. Momenteel zie ik door een koker maximaal de grootte van iemands hoofd op een meter afstand. Wat ik zie, is met een scherpte van 2%, waardoor details wegvallen en ik alleen nog primaire kleuren en contouren zie afhankelijk van het contrast. Ik ben overgevoelig voor licht en hiervoor draag ik vaak een zonnebril. Bovendien ben ik nachtblind.

Naast het feit dat ik slechtziend werd in 2006, raakte ik ook mijn rijbewijs, mijn baan als verpleegkundige en mijn huisvesting kwijt. Ik heb mijn leven helemaal opnieuw moeten inrichten. Mijn financiële zekerheden was ik kwijt en ik was opeens aangewezen op het UWV. En nadat ik een andere baan had aangenomen als jeugdverpleegkundige, werd ik al snel teruggefloten door een dreigende burn-out, waardoor ik geen keuze meer had: ik moest veranderen! Na een intensief intern revalidatieprogramma van tien maanden bij VISIO het LOO ERF, ben ik de strijd met mijzelf aangegaan en dat was de ommekeer. Het gaf mij het inzicht dat je zelf de keuze maakt hoe je met je beperking omgaat en hoeveel invloed je die laat hebben op je leven.

Natuurlijk zijn er dingen die veranderen, doordat je een visuele beperking hebt. Zo is EFFE iets doen er niet meer bij. Alles kost meer tijd en energie. Voor veel dingen waar ik tegenaan loop, zijn er hulpmiddelen. Zo heb ik een stok, een voorleesboek-apparaat en wordt mijn mail voorgelezen of kan ik die lezen in braille.

Maar ik loop ook letterlijk en figuurlijk wel eens ergens tegenaan. Eén van de dingen waar ik tegenaan loop, is de regelgeving bij instanties. Dat maakt me afhankelijk en houdt mij klein. Ik wil me er graag voor inzetten om hier verandering in te brengen.

Dit heb ik nodig

Een meewerkende regering die ervoor zorgt dat ik zelfstandig en onafhankelijk kan zijn. Alles wat ik doe, kost meer tijd en energie, waardoor ik soms hulp moet vragen, wat niet mijn sterkste kant is. Voor mijn studie en praktische zaken heb ik mijn hulpmiddelen, zoals een braille-leesregel, spraak op mijn pc en telefoon en mijn stok die ervoor zorgt dat ik nergens tegenaan loop. Voor het skiën heb ik mijn buddy en mijn communicatie-set zorgt ervoor dat mijn buddy en ik in contact staan. En zo is ook sporten met hulp mogelijk.

Dromen

Mijn droom om verpleegkundige te worden op een traumahelikopter heb ik moeten laten varen, maar ik heb er vele andere mooie dingen voor in de plaats gekregen. Had ik het graag anders gewild? Ja zeker, maar dit is een hele goede tweede keuze. En één ding is zeker: de Paralympische Spelen 2022 zijn zeker GOUD waard!

Geschreven door: Mylene van de Sande
Beeldmateriaal: Koning Willem 1 College

Deel dit met
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone