Interpolis

img_4683-2

Dit zijn wij

Interpolis behoort tot de toonaangevende verzekeraars van Nederland. Door onze eigenzinnige aanpak zijn we bekend geworden bij het publiek. Onze Glashelder-campagne onderstreept waar we voor staan: transparantie van de organisatie en de producten. Interpolis maakt verzekeren niet ingewikkelder dan het is.
Interpolis is onderdeel van Achmea. De verzekeraar is 200 jaar geleden in Friesland is ontstaan door boeren die samen een spaarpotje maakten om daarmee elkaar te kunnen helpen. Echt uit solidariteitsprincipe dus.

Profiel

Dit zijn wij
Interpolis, onderdeel van Achmea

Gevestigd in
Tilburg

Gezicht achter Interpolis
Sandra Neele

Connectie met Raket
Interpolis ondersteunt het initiatief van Stichting Raket. We werken vanuit Interpolis graag samen met de omgeving, dus niet alleen voor de klant, maar ook met de klant. Samen komen we tot betere oplossingen.

Contact
globefacebookTwitterLinkedIN

Dit doen wij

We bieden consumenten en ondernemers inzicht in risico’s waar ze aan bloot staan. Met preventie laten we zien hoe de kans op schade makkelijk kan worden verkleind of voorkomen en voor de risico’s die overblijven en die de burger niet zelf kan of wil dragen, bieden we concrete en relevante verzekeringsoplossingen. Veiligheid is voor ons een belangrijk thema. We geven tips ten aanzien van veiligheid in en rondom huis en willen de klant bewust maken van de eigen rol daarin. Je kunt dan denken aan de aanschaf van brandmelders en blusdekens, en een automodus app die je helpt minder afgeleid te worden door je telefoon tijdens het rijden.
Er zijn binnen Achmea een aantal initiatieven op het gebied van arbeidsparticipatie, zoals pilots op callcenters en cao afspraken om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een werkervaringsplaats aan te bieden. Achmea biedt 15 tot 20 werkervaringsplaatsen per jaar. We hebben oog voor de kracht en de talenten van het individu en het inzetten hiervan. Een stichting zoals Raket die hier aandacht voor vraagt is helpend. Door het enthousiasme en de inspiratie raakt een organisatie, zoals Interpolis ook enthousiast en geïnspireerd om een bijdrage te leveren.

“Kijk naar je talenten, neem je verantwoordelijkheid en pak je eigen regie”

Dit willen wij

Interpolis is van mening dat je sterker staat als je krachten bundelt en open kaart speelt. Alleen dan kun je zelfstandig beslissen over risico’s. Vertrouwen en gelijkwaardigheid zijn nog steeds de basis voor onze manier van werken. Wij vinden het belangrijk dat mensen altijd exact weten waar ze aan toe zijn. Vooraf en niet achteraf. Daarnaast willen we informeren hoe onze klanten schade kunnen beperken en de veiligheid kunnen vergroten. Dit vergroot de eigen verantwoordelijkheid, de bewustwording van de eigen mogelijkheden om veiligheidsmaatregelen te treffen en het inzicht in risico’s die je neemt. Zo ontstaat er een wisselwerking tussen klant en verzekeraar.

Dit is onze beperking

We zijn een groot bedrijf. Dan is het soms best lastig om vernieuwend te zijn en zaken te veranderen. We bewandelen de wegen die we kennen en kijken naar hoe het is in plaats van hoe het zou kunnen zijn. Bij het invullen van een vacature wordt veelal een vaste methode gevolgd, terwijl je juist als je daarvan afwijkt soms meer talenten of andere vaardigheden tegenkomt.

Dit hebben wij nodig

Het is vooral belangrijk dat we oog houden voor het individu en zijn of haar mogelijkheden. Daarvoor is een andere kijk op werk en hoe je werk kan organiseren nodig. We willen uiteraard vernieuwend en flexibel blijven, dus streven na om ons niet te veel aan methodes vast te houden. Dit kan bijvoorbeeld door te kijken hoe een vacature op een andere manier kan worden ingevuld.

Dromen

Interpolis wil onderdeel zijn van de maatschappij en een wisselwerking tussen verzekeraar en verzekerden creëren. We staan open voor suggesties en oplossingen van de klanten en stimuleren ze ook om zelf tot oplossingen te komen. Zo ontstaat wederkerigheid en maak je mensen gezamenlijk meer verantwoordelijk. Dat is ook wat we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt mee willen geven: kijk naar je talenten, neem je verantwoordelijkheid en pak je eigen regie.

Geschreven door: Leonie van Dongen
Beeldmateriaal: Patrizia Serpe

Deel dit met
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone