Clenn van Hout bij Bakker Bart Vlijmen

Dit ben ik

Clenn:
Ik ben Clenn. Ik heb oog voor detail, neem mijn werk serieus en wil het graag goed doen. Soms ben ik misschien een beetje te perfectionistisch. Ik maak graag mensen aan het lachen en je zou kunnen zeggen dat ik een echte grappenmaker ben, maar wel op de momenten dat het kan. Ik vind het fijn om in mijn vrije tijd te gamen en te tekenen.

Arjan:
Bakker Bart Vlijmen is een bakkerij en lunchroom in het centrum van Vlijmen. Wij werken dagelijks volgens de vier kwadranten van Bakker Bart, klantvriendelijkheid, beschikbaarheid, versheid en hygiëne. Deze kwadranten staan hoog bij ons in het vandaal.

Profiel talent

Dit ben ik
Clenn van Hout

Leefsituatie
Ik woon bij mijn ouders

Hobby’s
Gamen en tekenen

Gekke gewoonte
Ik ben een echte grappenmaker

Waarom doe je mee
Omdat ik het belangrijk vind dat mensen met een beperking ook een kans maken op de arbeidsmarkt.

Profiel organisatie

Dit zijn wij
Bakker Bart

Gevestigd in
Vlijmen (vanaf 2009) en Drunen (vanaf 2016)

Gezicht achter Bakker Bart Vlijmen
Arjan Zegers, eigenaar van beide locaties.

Connectie met Raket
We staan positief tegenover het initiatief van stichting Raket en willen bijzondere mensen met een beperking ook graag een kans geven.

Contact
globefacebook

Dit kan en doe ik

Clenn:
Ik werk al 5 jaar bij Bakker Bart in Vlijmen, 28 tot 32 uur per week. Mijn taken zijn het uitzetten van grote en kleine broden en snacks. Indien nodig kan ik de broden ook decoreren. Ik ben hier erg goed in en er is geen filiaal van Bakker Bart waar de broden zo netjes worden uitgezet als bij ons in Vlijmen. Daarnaast help ik ook bij het schoon houden van ons filiaal.
Ik heb een éénjarige opleiding Fast Food service gevolgd met leerlingen zonder beperking. Er waren slechts 3 leerlingen die het examen hebben gehaald en ik was daar één van. Er waren 3 examens verbonden aan de opleiding en ik heb ze uiteraard allemaal gehaald, maar voor het laatste examen had ik zo’n mooi cijfer dat ik daar eigenlijk het meest trots op ben.

Arjan:
Bakker Bart is een franchiseketen van bakkerswinkels op toplocaties, zo ook onze locaties in Vlijmen en Drunen. In 1977 werd de eerste Bakker Bart geopend in Nijmegen en sindsdien is het bedrijf doorgegroeid naar 183 winkels. Zoals alle Bakker Bart winkels werken wij ook met vers deeg en bakken we dagelijks verse broodproducten. En dat proef je! Je kunt bij ons terecht voor broodproducten die je thuis kan nuttigen maar ook voor o.a. een heerlijke lunch, een lekkere vlaai of een verse, warme snack.

“Uiteraard merken we dat het meer tijd en energie kost, maar daar staat tegenover dat het ons ook veel biedt.”

Dit wil ik

Clenn:
Ik wil graag bij Bakker Bart blijven werken en op enig moment op mezelf gaan wonen.

Arjan:
Naast het bieden van een goed product willen we ook bijzondere mensen met een beperking een kans bieden op de arbeidsmarkt binnen ons bedrijf. Nadat we via het speciaal onderwijs een leerling een stage hadden aangeboden, kwamen we er achter dat we deze leerling graag een mogelijkheid wilden bieden om bij ons te blijven. De werkzaamheden die we hem te bieden hadden, sloten goed aan op zijn mogelijkheden. Uiteraard merken we dat het meer tijd en energie kost, maar daar staat tegenover dat het ons ook veel biedt.

Dit is mijn beperking

Clenn:
Ik heb PDD NOS, hierdoor verwerk ik informatie een beetje anders dan iemand die dat niet heeft en kan ik niet te veel prikkels hebben. Ik vind het fijn als ik van te voren goed weet wat ik moet doen en wat er van mij wordt verwacht. Ik hou van duidelijke afspraken en duidelijke taal, veranderingen zijn daarom lastiger voor mij.

Arjan:
Op het moment dat we besloten hadden om onze stagiaire binnen ons bedrijf werkzaamheden te laten uitvoeren, kwamen we terecht in een rompslomp van regels, formulieren en organisaties. Dit was geen makkelijke weg om te bewandelen en ging zelfs verschillende keren mis. We hebben drie keer een aanvraag moeten indienen omdat ze steeds zoekraakten en daarna werd er contact opgenomen dat we drie keer dezelfde aanvraag hadden ingediend. Dit werkte best ontmoedigend.
Daarnaast zijn wij ook gewoon een bedrijf dat moet blijven functioneren. We kunnen niet van al onze klanten verwachten dat zij begrip hebben voor onze keuze om bijzondere mensen met een beperking bij ons te laten werken. Uiteraard houden we hierbij zowel rekening met onze medewerkers als met onze klanten en hebben we hier op dit moment een goede balans in weten te vinden.

Dit heb ik nodig

Clenn:
Het belangrijkste is dat ik duidelijkheid heb en dat de mensen in mijn omgeving geduld hebben met mij als ik dingen niet begrijp. Ik doe de dingen die ik moet doen graag in mijn eigen tempo en volgens een vaste volgorde.
Op de toonbank in ons filiaal is de volgende tekst te lezen: Beste klant, Ook bijzondere mensen met een beperking verdienen een kans. Wij willen hen die kans geven. Daarom vragen wij uw begrip, als u wordt geholpen door één van deze medewerkers. Geeft u hen ook een kans om zich te ontwikkelen tot een medewerker van Bakker Bart.

Arjan:
Het zou ons helpen wanneer de regelzaken minder ingewikkeld zouden zijn. Op dit moment is er een jobcoach die eens per week langs komt en dit is voor ons echt een toegevoegde waarde. Ik ben bakker en geen begeleider. Het is fijn dat de jobcoach daarin kan investeren, want met name in het begin vergt het wel veel geduld.

Dromen

Clenn:
Ooit droomde ik ervan om computer spellen te maken, maar eerlijk gezegd ben ik helemaal op mijn plaats bij Bakker Bart en vind ik het fijn om hier te werken met mijn collega’s.

Arjan:
Een wereld waarin iedereen op een respectvolle manier met elkaar om gaat, zou voor mij wel een droom zijn. Ook levensvreugde is voor mij niet onbelangrijk, ik zeg tegen mijn medewerkers altijd: “probeer je werkdag met vreugde te beginnen”.

Geschreven door: Leonie van Dongen
Beeldmateriaal: Koning Willem I College

Deel dit met
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone