Claire Meijer – Harrison

2

Dit ben ik

Ik ben een enthousiaste en zorgzame vrouw, met veel initiatieven en een die soms ook eigenwijs kan zijn. Ik hou van gezelligheid om me heen. Bij problemen heb ik de behoefte om die op te lossen. Ik loop er niet voor weg, probeer het tijd te geven en zie altijd mogelijkheden. Ik wil graag ergens helemaal voor gaan en laat altijd zien betrouwbaar te zijn.

“Communiceren doe je altijd samen!”

Profiel

Dit ben ik
Claire Meijer – Harrison

Geboortedatum
19 november 1976

Woonplaats
Helmond

Leefsituatie
Ik leef samen met mijn man en zoon van 6 jaar

Sport
Tennis en zumba

Hobby’s
Koken,lezen,schrijven van blogs, wandelen en met vriend(inn)en kletsen.

Gekke gewoonte
Steeds weer voor de spiegel een
presentatie in gebaren oefenen.

Waarom doe je mee
Ik wil iedereen laten weten: durf te
communiceren met dove mensen, iedereen kan leren van elkaar.

Contact
globefacebookLinkedIN

Dit kan en doe ik

Ik zet me graag in voor mensen met een auditieve beperking en werkgevers. Graag wil ik dat ze elkaar begrijpen en daarmee de eventuele kloof verkleinen. Ik ben opgeleid als medisch laborante. In mijn eerste baan heb ik mogen ervaren dat het vertrouwen van de werkgever ervoor kan zorgen dat je goed werk kunt leveren op een prettige manier. Ik heb helaas ook ervaren hoe moeilijk het is om werk te vinden en te behouden. Veel werkgevers zijn onwetend, durven geen risico’s te nemen en willen geen dove werknemer. Door mijn ervaringen heb ik besloten om te proberen hier verandering in te brengen. Ik deel mijn ervaringen en tips om te laten zien dat mensen met een auditieve beperking prima kunnen functioneren. Hiervoor heb ik in 2007 de website klinktprima.nl opgezet. Op de site vind je ervaringsverhalen van dove werknemers en mijn blogs over mijn vroegere werk, sollicitaties, workshops en trainingen. Sinds 2013 ben ik ook een zeer leerzame samenwerking aangegaan met Grow2work, een project om mensen met een auditieve beperking te ondersteunen bij het vinden van een baan. Aan de hand van dit project heb ik geleerd om informatiebijeenkomsten te organiseren, te presenteren en te leiden. Als ambassadeur ben ik ook betrokken bij Werkpad, een organisatie die onder andere mensen met een auditieve beperking  begeleidt bij het vinden van een baan.

Dit wil ik

Ik wil graag mijn zoon gelukkig zien opgroeien, in gezondheid leven, samen met mijn familie en vrienden. Doorgaan waar ik mee bezig ben met het inzetten van dove mensen op de arbeidsmarkt, dit in samenwerking met Klinktprima.nl, Grow2work en Werkpad. Ik wil mijn ervaringen delen, zeker ook via Raket. Daarnaast mensen inspireren over de manier van communicatie met doven op de arbeidsmarkt en daarbuiten. Daarom wil ik ook graag samenwerken met Stichting Raket en kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen en van elkaar leren.

Dit is mijn beperking

Op 2,5 jarige leeftijd ben ik ten gevolge van een hersenvliesontsteking doof geworden. Als kind ondervond ik weinig problemen met mijn doofheid. Ik ben opgevoed met gesproken Nederlands en Engels waardoor ik goed kan spreken en liplezen. In mijn puberteit heb ik ontdekt dat ik niet altijd alles kon volgen. Ik ging op zoek naar mijn identiteit, waar hoor ik bij, bij de horende, de dove, ik paste me vaak op mijn omgeving aan. Uiteindelijk besefte ik dat het gaat om wat ik wil, en dan gaat het niet alleen om mijn doofheid, maar om mij.

Dit heb ik nodig

Op de school voor dove leerlingen heb ik gebarentaal geleerd. Ik gebruik dit bij dove vrienden en wanneer ik moe ben of wanneer ik een moeilijk woord wil uitleggen of verstaan. Om goed te kunnen communiceren is het nodig om elkaar goed aan te kijken, goed te articuleren en elkaar te vertrouwen. Er zijn altijd manieren om elkaar te begrijpen, zo nodig schrijf je op wat je bedoelt. Bij presentaties maak ik graag gebruik van een gebarentolk. Met mijn horende man en zoon spreek ik vaak Nederlands soms met ondersteunde gebaren. Mijn zoon spreekt graag in gebaren met mij. In huis gebruik ik een pager, dat is een apparaat wat trilt wanneer de deurbel en de wekker gaat. En in 2012 heb ik een cochleair implantaat (CI) gekregen wat maakt dat ik bepaalde geluiden kan horen en herkennen, zoals wanneer mijn zoon “mama” roept, of als de magnetron piept, maar ook muziek waar ik erg van geniet in de auto of bij het strijken.

Dromen

Ik zou willen dat iedereen, met of zonder beperking, gelijke kansen heeft. Ik wil me daarom blijven bezighouden met het schrijven van mijn blogs en het geven van mijn adviezen. Daarnaast het geven van presentaties en het aangaan van gesprekken met werkgevers over wat een dove werknemer nodig heeft. Ik wil ook graag mensen met een auditieve beperking laten inzien en ervaren wat hun talenten zijn, ik wil ze leren te laten zien wat ze kunnen.

Geschreven door: Mylène Ris
Beeldmateriaal: Koning Willem 1 College

Deel dit met
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone