Ben jij de penningmeester die ons bestuur komt versterken?

Stichting Raket is een platform waar werkgevers en mensen met een arbeidsbeperking elkaar ontmoeten. Niet de beperking, maar de talenten krijgen een gezicht.

Raket vertelt het verhaal van talenten die door hun beperkingen moeite hebben om op de juiste werkplek terecht te komen. Daarnaast vertelt Raket de verhalen van talenten die dit inmiddels wél is gelukt. En de verhalen van organisaties die dit voor hen mogelijk maken.

Raket laat mensen met een arbeidsbeperking schitteren en een inspiratiebron zijn voor anderen en werkgevers. De stichting organiseert ook evenementen om de verbinding tussen werkgevers en de talenten tot stand te brengen. Raket heeft daarnaast de ambitie om de beeldvorming over mensen met een arbeidsbeperking positief te beïnvloeden bij bedrijven, uitkeringsinstanties en in de samenleving.

Stichting Raket is in 2016 opgericht op initiatief van Nik van Hoogstraten. Raket is inmiddels een professionele vrijwilligersorganisatie met een bestuur en een groep van 17 enthousiaste vrijwilligers. Raket werkt samen met werkgevers, gemeenten en andere overheidsinstanties, onderwijs, sponsors en (ook landelijke) ambassadeurs.

Kijk voor het hele verhaal van Raket op www.raket.info.

Wat zoeken wij?

Raket zoekt per direct een penningmeester die zich samen met de rest van het bestuur inzet om Raket te laten groeien. We zoeken daarvoor iemand die de uitdaging aan wil gaan om Raket tot een goed geoliede organisatie te maken.

Wat vragen wij?

  • Je beschikt vanuit je beroep of achtergrond over specifieke kennis of vaardigheden die van pas komen als bestuurslid en penningmeester;
  • Je wilt graag een maatschappelijke bijdrage leveren en deelt met enthousiasme onze drijfveren;
  • Je bent ondernemend en weet het meerjarenplan van Raket gestructureerd mee op te zetten, tot uitvoer te brengen en te bewaken;
  • Je bent een teamplayer, je bent resultaatgericht en hebt affiniteit met de doelgroep van Raket;
  • Je werkt nauw samen met de oprichter en de rest van het bestuur;
  • Als penningmeester ben je verantwoordelijk voor het financiële reilen en zeilen van de stichting, je stelt onder andere de begroting en de jaarrekening op en waakt ervoor dat de stichting financieel gezond blijft;
  • Je houdt je bezig met het aanvragen van subsidies en het werven van fondsen, zodat we financieel onafhankelijk en stabiel blijven;
  • Je bent ambassadeur van Raket en weet netwerkpartners, onderwijs en sponsors te vinden en te binden;
  • Als bestuurslid ben je contactueel sterk en draag je de missie en visie van Raket zo goed mogelijk uit.

Heb je interesse?

Wil jij als penningmeester voor Raket aan de slag en ben je gemiddeld vier uur per week beschikbaar? Voor verdere informatie en/of reageren op de functie kun je mailen naar hallo@raket.info.

Deel dit met
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone