Ben jij een bestuurder die Stichting Raket laat stijgen?

Stichting Raket is een platform waar werkgevers en mensen met een arbeidsbeperking elkaar ontmoeten. Niet de beperking, maar de talenten krijgen een gezicht.

Raket vertelt het verhaal van talenten die door hun beperkingen moeite hebben om op de juiste werkplek terecht te komen. Daarnaast vertelt Raket de verhalen van talenten die dit inmiddels wél is gelukt. En de verhalen van organisaties die dit voor hen mogelijk maken.

Raket laat mensen met een arbeidsbeperking schitteren en een inspiratiebron zijn voor anderen en werkgevers. De stichting organiseert ook evenementen om de verbinding tussen werkgevers en de talenten tot stand te brengen. Raket heeft daarnaast de ambitie om de beeldvorming over mensen met een arbeidsbeperking positief te beïnvloeden bij bedrijven, uitkeringsinstanties en in de samenleving.

Stichting Raket is in 2016 opgericht op initiatief van Nik van Hoogstraten. Raket is inmiddels een professionele vrijwilligersorganisatie met een bestuur en een groep van 17 enthousiaste vrijwilligers. Raket werkt samen met werkgevers, gemeenten en andere overheidsinstanties, onderwijs, sponsors en (ook landelijke) ambassadeurs.

Kijk voor het hele verhaal van Raket op www.raket.info.

Wat zoeken wij?

Raket zoekt per direct bestuursleden die de organisatie kunnen laten groeien waaronder een voorzitter, penningmeester en secretaris. Mensen die de uitdaging willen aangaan om Raket tot een goed geoliede organisatie te maken.

Wat vragen wij?

 • Je beschikt vanuit je beroep of achtergrond over specifieke kennis of vaardigheden die van pas kunnen komen als bestuursvrijwilliger;
 • Je wilt graag een maatschappelijke bijdrage leveren en deelt met enthousiasme onze drijfveren;
 • Je bent ondernemend en weet het meerjarenplan van Raket gestructureerd op te zetten, tot uitvoer te brengen en te bewaken;
 • Je bent een teamplayer, je bent resultaatgericht en hebt affiniteit met de doelgroep van Raket;
 • Als bestuurslid werk je nauw samen met de oprichter en bent klankbord voor elkaar;
 • Je bent eindverantwoordelijk voor de inzet van vrijwilligers en de bijbehorende taken van vrijwilligers;
 • Je bent ambassadeur van Raket en weet netwerkpartners, onderwijs en sponsors te vinden en te binden;
 • Als bestuurslid ben je contactueel sterk en draag je de missie en visie van Raket zo goed mogelijk uit.

We zoeken naar verschillende talenten. Herken je je in de rol van voorzitter, penningmeester of secretaris? Vermeld dit dan specifiek.

 • Als voorzitter leid je de vergaderingen, behartig je de interne communicatie, zorg je voor een goede taakverdeling binnen het bestuur, zorg je voor het goed functioneren van het team en vertegenwoordig je Raket bij officiële gelegenheden;
 • Als secretaris ben je spin in het web: je notuleert de vergaderingen, behandelt de post, beheert de website, houdt het archief en de administratie bij, maakt het jaarverslag, regelt de bestellingen van drukwerk et cetera;
 • Als penningmeester ben je verantwoordelijk voor het financiële reilen en zeilen van de stichting: je stelt onder andere de begroting en de jaarrekening op en vraagt eventuele subsidies aan.

Heb je interesse?

Wil je als bestuursvrijwilliger voor Raket aan de slag en ben je gemiddeld vier uur per week beschikbaar? Stuur dan voor 20 februari aanstaande een reactie naar hallo@raket.info.

Heb je nog vragen?

Voor vragen kun je contact opnemen met:

 • Bestuurlijk: Hugo ter Steege, strategisch adviseur gemeente ’s-Hertogenbosch: (06) 55190847;
 • Inhoudelijk: Nik van Hoogstraten, oprichter Stichting Raket: (06) 2226 0028.
Deel dit met
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone